Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил счита, че привличането на Алексис Санчес през януари има подчертан негативен ефект върху развитието на някои играчи в отбора.

„Червените дяволи” осъществиха бартерна сделка с Арсенал, за да вземат чилиеца,  а в обратна посока пое Хенрих Мхитарян. В момента 29-годшният футболист е най-скъпоплатеният в редиците на Юнайтед, като прибира около 500 хиляди паунда на седмица. Това естествено предизвика известно недоволство в съблекалнята, а тъй като мениджърът Жозе Моуриньо лично настояваше за идването на Санчес, мястото на последния сред титулярите поне доскоро изглеждаше резервирано.

Челси се намеси сред кандидатите за Марсиал

Определено обаче Санчес се представя под очакванията след трансфера си и феновете също полека-лека се настройват срещу него. Основната причина за упреци е, че присъствието на южноамериканеца ограничава шансовете на млади играчи като Антони Марсиал и най-вече Маркъс Рашфорд.

„Моуриньо настоя за привличането на Алексис в клуба и вижте какво стана, откакто той е част от състава. Ако се вгледате в статистиките преди пристигането му, то ще видите, че Юнайтед играеше страхотен футбол, вкарваше доста голове и записваше доста асистенции”, заяви Невил.

Санчес изнагля: Юнайтед има по-голяма история от Арсенал

„Откакто обаче Алексис е тук, а той очевидно изигра доста мачове, нещата се промениха. Има видим ефект и той е негативен. Затова е нужно Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд да се върнат към стандарта на представяне, който демонстрираха по-рано  и на какъвто са способни”, допълни Невил.