Вратарят Мануел Нойер е близо до пълното си възстановяване от контузията на крака и може да играе на Мондиал 2018 в Русия. Това заяви селекционерът на Бундестима Йоахим Льов преди началото на лагера на отбора в северна Италия.

32-годишният Нойер се възстановяваше от фрактура на ходилото, която получи през септември миналата година. Той претърпя операция, пропусна почти целия сезон, но вече поднови тренировки и е почти готов за игра.

"Той тренира една седмица в Байерн, тук ще се подготвя на пълни обороти и може да се справи с нивото на интензитета. Ще видим от ден на ден какво е състоянието му. Ако чувства, че е на сто процента готов, тогава той ще бъде в Русия, но ако има някакви проблеми, ще трябва да го обсъдим допълнително", добави Йоахим Льов.

Селекционерът очаква Джером Боатенг да се присъедини към тима скоро. Централният бранител получи разтежение в края на миналия месец и се възстановява.

"Всичко върви добре при него и следващата седмица очаквам да поднови тренировки", каза още 58-годишният Льов, който поднови договори си в германския футболен съюз до 2022 година.

Германците се подготвят за четвърти път в Епан, високо в италианските Алпи, а Льов похвали домакините за условията, които им предоставят.

Германският национален отбор ще остане в Италия до 5 юни. Льов тренира с 27 играчи, но четирима от тях ще отпаднат от окончателния състав.
Бундестимът ще пътува за Клагенфурт за контрола с Австрия на 2 юни, след което ще се завърне в Италия, а шест дни по-късно излиза срещу Саудитска Арабия в Леверкузен.

Защитаващият титла си тим на Германия е в група F на Мондиала заедно с Швеция, Република Корея и Мексико./БТА