Популярният в България италиански готвач Лео Бинаки разказа пред Спортно шоу Гонг по Дарик радио какви емоции властват на Ботуша след отпадането на „Скуадра Адзура“ на баража за Мондиал 2018 от Швеция. Нашумелият покрай предаването на NOVA Биг Брадър Бианки сподели, че сънародниците му и в частност той са ядосани от случилото се и коментира предпочитанията си за следващ селекционер.

Ако Буфон имаше чук...

„Сега съм в Бреша в едно училище за готвене. Усещането е много тъжно. Италианците са малко ядосани. Това не е грешка от вчера. Всеки италианец казва, че трябва да се върнем към 80-те и 90-те година, когато в Серия А имаше по-малко чужденци“, започна Бианки и продължи: „Сега преобладават чуждестранните играчи и затова футболът в Италия умря. Надявам се Федерацията да помисли нещо в тази насока“.

Финалната "ария" на Буфон

Не просто човек, не просто капитан...

„Буфон е легендата. Такива играчи вече изчезват. Надявам се футболистите занапред да не са само манекени. Дано манталитетът на футбола да се връща на терена. Човек като Буфон заслужава повече. Това е реалността“.

„Не знам сега, ако се променят нещата. В момента хората много мразят Вентура. Отдавна се казва, че това не е точният човек. Имаме нужда от големи имена като Анчелоти, Конте, които разбират от футбол“, добави Бинаки.

„За мен грешката идва от цялата квалификация“.

„Ние имаме големи имена. Мисля, че Анчелоти може спокойно да води нашия национален тим“, коментира за финал Бинаки.