Селекционерът на Дания Оге Харайде беше доволен от успеха на тима му с 1:0 в откриващия мач за отбора срещу Перу в група С на Мондиал 2018.

"Ние трябва да признаем чудесната работа на нашия вратар Каспер Шмайхел днес, но също така е нужно да уважим усилията на цялата защита, на целия отбор", обяви той.

"Това е нашият пети мач без да сме допуснали гол. А това е много трудно, когато го правиш срещу участници на Световното първенство", добави треньорът. 

"Отборът обаче ще продължи да разчита на типичния скандинавски стил с дълги топки и битка по всяка точка на терена", смята Харейде, въпреки наличието на играчи от Англия и Холандия.

"Перу е много добър отбор. Ние имаме огромно уважение към тях. Малко се бяха изключили за моменти от мача, а определено като резултат заслужаваха повече. Мисля, че малко бяхме уплашени от атмосферата на стадиона. Понякога имахме шансове за индивидуални пробиви, но не сме го поставяли като цел. Ние тренираме и играем като колектив. Но е много важно, че моралът на отбора е много висок. В определени моменти бяхме под сериозно напрежение, защото Перу атакуваше с толкова много хора. А и винаги е добре да имаш качествен вратар. Ние определено не можем да се оплачем от Каспер", завърши треньорът./БТА