По време на цялото Световно първенство в Русия бе известно за скандалните отношения между селекционера на Аржентина Хорхе Сампаоли и неговите футболисти. Журналистът Ариел Сеносиаин прави още разкрития в своята книга „Световното първенство е история“. Той дава допълнителни фрагменти за разговорите между играчите и Сампаоли.

Футболистите на “албиселесте” искали да говорят със своя треньор в трудната ситуация след загубата с Хърватия. Играчите упрекнали наставника, че методите му са неразбираеми.

“Това, което казваш, не достига до нас. Вече не ти вярваме. Искаме и ние да имаме мнение”, заявили футболистите.

Тогава Лионел Меси надигнал глас и казал: “Десет пъти ме попита кои футболисти бих сложил аз и кои не. Никога не ти казах нито едно име. Кажи ми тук пред всички дали съм ти казал едно име”.

След това футболистите са казали: „Ние не получаваме това, което казвате. Вече не ви вярваме. Искаме нашето мнение да се чува и да има значение.“

Шефът на АФА Клаудио Тапия присъствал на скандалната среща.

В този контекст асистентът на Сампаоли – Себастиан Бекасесе изразил готовност да подаде оставка, но е бил убеден да остане на поста си.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.