Аржентинският национален отбор показа съвсем различно лице в мача срещу Нигерия в сравнение с това, което демонстрира срещу Исландия и Хърватия. Изданието „La Nacion“ направи анализ на жестовете на Лионел Меси, Хавиер Масчерано и Хорхе Сампаоли.

„Масчерано демонстрира лидерските си качества. Той игра смело и поведе своите съотборници. Можеше да бъде изкупителната жертва или дежурния виновен, но въпреки че бе обвинен за престъпник, той пое изцяло лидерството в отбора и се противопостави на своите съперници с кръв на лицето“, се пише в анализа на изданието.

„Видяхме един съвсем различен Меси. Той бе различен с невербалния език на тялото си, различен в подхода на мача. От химна показа друго отношение. Той винаги гледаше нагоре и се стремеше да води съотборниците си“, се казва в информацията.

По отношение на Сампаоли: „Той покри всичките си татуировки, изпращаше позитивна емоция към играчите си на терена, опитваше се да ги насърчва, в нито един момент не се отчая, за разлика от мача срещу Хърватия.“

„Меси бе приет като лидер. Аржентинският отбор бе подреден от химна, от самото началото на мача и бе ентусиазиран. Меси демонстрира смиреност и страст“, завършва анализът на изданието.