Звездата на Бразилия Неймар е в по-добро физическо състояние, отколкото мислеха от лекарския екип на националния отбор.

Треньорът по физическа подготовка на националния отбор на Бразилия Фабио Масхереджан е изненадан от бързото възстановяне на футболиста.

Неймар е извън игра през последните три месеца, след като претърпя операция на ходилото. Той се контузи на 25 февруари.

"Възстановяването му протича по-бързо от очакваното. Не мога да говоря в проценти доколко ще е възстановен за световното, но самият играч е настроен много сериозно да е напълно готов", коментира Масхереджан.

Фабио Масхереджан добави, че до дебюта на Бразилия на Световното първенство в Русия има още почти един месец, което дава допълнително време за възстановяване на Неймар. Треньорът по физическа подготовка категорично отхвърли възможността 26-годишният футболист да пропусне Мондиал 2018.

„Тази седмица и следващата в Лондон Неймар ще тренира с основната група и постепенно ще увеличаваме натоварванията. Ще се опитаме да ускорим процеса, така че той да може да достигне темпото, колкото е възможно по-бързо“, допълни специалистът.

Лекарят на националния отбор на Бразилия Родриго Ласмар призна, че Неймар все още се страхува да се завърне в игра. Той отдава това на дългото му отсъствие от терените и каза, че е нещо нормално. Ласмар смята, че Неймар ще преодолее страхът, когато започне да тренира с топка.