Бразилската суперзвезда Неймар се очаква да се завърне за първи път на футболния терен след претърпяната операция на 3 юни в контролата срещу Хърватия, която ще се играе на „Анфийлд“ в Ливърпул.

„Очакванията ни са Неймар да вземе участие в тази контрола. Ще подходим много сериозно към двете контроли, които ни предстоят преди Световното първенство“, коментира кординаторът на бразилския национален отбор Еду Гаспар.

„Да се надяваме, че Неймар ще вземе участие в целия мач срещу Хърватия или поне в голяма част от него. Ние се отнасяваме много сериозно към двата приятелски мача, които имаме преди Мондиал 2018, защото това е от съществено значение преди самото стартиране на турнира.“

Неймар не е играл от три месеца и в бразилския лагер са изключително внимателни с натоварванията за 26-годишния футболист.

„Нашите кондиционни треньори са много оптимистично настроени относно състоянието на Неймар. Всички сме наясно, че той се нуждае не само от физическа подготовка за началото на Световното първенство. За него е важно и психически да бъде подготвен за завръщането си на терена. Трябва да бъде на 100% готов за първия ни мач на Световното първенство срещу Швейцария“, добави Гаспар.

Селесао поставя специален акцент върху психологическата подготовка на голямата бразилска звезда.

Бившият футболист на Барселона не е играл от три месеца, след като счупи петата метатарзална кост на ходилото на десния си крак на 25 февруари.