Най-скъпият играч в историята на футбола Неймар да Силва е уведомил своите съотборници кое е условието, при което неминуемо ще напусне Пари Сен Жермен. Според „Мундо Депортиво” ако Бразилия с нападателя в редиците си спечели Мондиал 2018, асът ще направи всичко по силите си, за да напусне френския шампион.

Неймар се маха от ПСЖ, баща му уреди напускането

26-годишният играч все още не е възстановен от травмата, която получи между двата мача срещу Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига. Той прави всичко възможно да се върне на терена преди края на сезона, за да натрупа игрова практика преди приближаващото Световно първенство в Русия.

В същото време информациите, че Неймар се чувства нещастен в ПСЖ, стават все повече и повече. Според „Мундо Депортиво” нападателят така и не привикнал към живота във френската столица, а също така не е доволен и от нивото на вътрешното първенство.

Германска легенда: Неймар е много важен в плановете на Реал

Реал Мадрид изглежда като големия фаворит за подписа на южноамериканеца, който не би имал скрупули да играе за „белия балет” въпреки миналото си като играч на Барселона. „Мундо Депортиво” разкрива още, че Неймар е споделил  плановете си за лятото пред своите сънародници в отбора на ПСЖ – Тиаго Силва, Маркиньос, Тиаго Мота и Даниел Алвеш.

Босът на Барса: Неймар повече никога няма да играе при нас

Това се случило по време на вечеря, която Тиаго Силва организирал в парижки ресторант за целия отбор, за да се отпразнуват шампионската титла на Франция, Купата на Лигата, Купата на Франция и Суперкупата на страната. По време  на събитието Неймар с охота споделил намеренията си пред хората, с които е най-близък в отбора.

По принцип Реал Мадрид е склонен да почака още един сезон, за да има по-големи шансове с привличането на Неймар. Евентуален успех на Бразилия през лятото обаче би повлиял на „белия балет” да се задейства по-бързо.