Раздялата между Барселона и Неймар явно се е оказала толкова тежка, че бразилецът си е затворил всякакви врати за завръщане на "Камп Ноу" за в бъдеще. Поне това разкри босът на "блаугранас" Хосеп Мария Бартомеу. 

Южноамериканецът пое в посока ПСЖ с рекорден за футбола трансфер от 222 млн. евро. Каталунците не искаха да се разделят с него, но в крайна сметка се съобразиха с волята му, а после заведоха дело срещу него за изплатен бонус за лоялност. 

"Меденият месец" на Неймар в Париж приключи много бързо и той започна да се оплаква от неразбирателство със съотборниците и най-вече с Единсон Кавани. Точно затова се заговори, че иска да се върне в Испания, като опциите бяха Реал и Барса. Но явно каталунците не са такава. 

"Бях много изненадан, когато Ней напусна. Но мисля, че той беше решил много преди това, че иска да си тръгне и не можехме да го спрем. Когато съдът позволи, ще пуснем всички детайли по бонуса му за лоялност."

"Затова той никога няма да се завърне в Барселона. Ние имаме други цели в развитието на проекта си и нямаме никакъв интерес към него, няма и да имаме", сподели Бартомеу пред медиите в Испания.