Голямата звезда на Бразилия Неймар заяви, че очаква да е в оптимална форма за старта на Световното първенство по футбол в Русия през лятото.

Нападателят на Пари Сен Жермен продължава да се възстановява от контузията, получена в края на февруари в дербито с Олимпик Марсилия.

Бразилецът получи счупване на пета метатарзална кост на ходилото, след която претърпя операция в родината си.

Неймар шашна - цъкал покер, докато ПСЖ печелеше титлата

"Надявам се да пристигна в Русия в отлична форма. Последният ми преглед ще е на 17 май и след него очаквам да получа позволение да играя отново. Миналата седмица имах преглед и всичко бе перфектно, възстановяването ми върви добре, така че се надявам всичко да е наред и да се върна на терена колкото се може по-скоро", заяви Неймар на пресконференция в Сао Пауло.

"Правя възстановяващи процедури всеки ден и от момента, в който започна отново да тренирам ще работя много усилено, защото Световното първенство е една сбъдната мечта за мен. Четири години чакам за нов шанс и той наближава, коментира още 26-годишният футболист, за когото това бе първа сериозна операция в неговата кариера. Разбира се, че понякога имам съмнения относно формата ми, но това е нормално за футболист, който е претърпял първата си операция. За мен е наистина много трудно да не мога да играя и да тренирам. Затова в следващите месеци ще трябва да работя още по-усърдно. Радващото е, че ще имам достатъчно време, за да се подготвя по най-добрия начин за Световното. Беше тежко да получа тази контузия, но от друга страна успях да си почина добре“, допълни още Неймар. /БГНЕС