Бившият национал на Франция Кристоф Дюгари, който в момента се изявява като футболен анализатор, се изказа крайно остро за звездата на Пари Сен Жермен Неймар да Силва. Някогашният нападател упрекна бразилеца заради това, че не бе в Париж за мача срещу Монако (7:1), който узакони столичани като новия шампион на Лига 1.

В момента 26-годишният бразилец се възстановява от контузия в глезена, но всички очакваха да бъде на „Парк де Пренс” за дербито срещу вече детронирания шампион Монако, знаейки, че победа в него ще бъда равносилна на титла. Неймар обаче изобщо не беше във Франция, като дори публикува стори в „Инстаграм”, от което си личеше, че се е отдал на онлайн покер по време на толкова важния двубой.

Неймар разкри кога се връща

Неймар се контузи през февруари в дербито срещу Олимпик Марсилия и сам прогнозира, че трябва да се завърне в игра на 17 май. Заради част от действията си по време на възстановяването, нападателят получава упреци, че в момента го интересува единствено бразилския национален отбор и предстоящия Мондиал 2018.

Компенсират феновете на Монако за резила в Париж

Дюгари беше скандализиран до висша степен от постовете на Неймар в социалните мрежи и отбеляза, че подобно нещо никога не би се разминало на играча, ако той все още бе част от Барселона. „Как може Неймар да не е там до своите съотборници, когато залогът е титлата?”, възмути се Дюгари пред RMC Sport.

ПСЖ разполага с 2 месеца, за да събере 50 милиона

„ПСЖ му даде ролята на лидер, а той дори не идва, за да сподели победата? Как е възможно те да приемат това? Как той би могъл да погледне съотборниците си в очите, когато се държи по този начин. Той се изплю върху клуба. Смятам, че това минава всякакви граници. Ако още беше в Барселона, щеше да се е върнал без никакви проблеми.”

„Ако аз бях част от ПСЖ, щях да бъда много ядосан. Не мога да понасям футболисти, които мислят само за себе си, защото колективът печели мачовете, а никога – отделните играчи. А ето че хората в ПСЖ си мислят, че с подобно поведение могат да триумфират в Шампионската лига!”, допълни Дюгари.