Карло Анчелоти не смята да стартира същински преговори за поста на национален селекционер на Италия, докато бъдещето на президента на местната футболна федерация Карло Тавекио не бъде изяснено.

Анчелоти иска реформа, иначе не се захваща с Италия

Бившият треньор на Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Челси и Милан е най-сериозният фаворит за длъжността, която бе овакантена след уволнението на Джампиеро Вентура. Последният донесе исторически срам за Италия, като за първи път от 1958 година насам страната не успя да се класира за Мондиала.

Морати: Анчелоти е перфектен за селекционер на Италия

Вестник „Кориере дела сера” потвърждава информациите, които се тиражират вече дни наред  - че Анчелоти ще се заеме със задачата само при наличието на конкретен проект. Последното желание на именития специалист е да влезе в ролята на „гръмоотвод” за Тавекио, който отказва да подаде оставка въпреки многобройните призиви да го стори.

По тази причина Анчелоти ще изчака заседанието на федерацията в края на месеца (28 ноември) и чак тогава ще се впусне в по-подробни преговори. Освен всичко друго той няма да заеме поста до 1 юли догодина, когато формално изтича договора му с Байерн Мюнхен. Италианецът няма да променя първоначалното намерение да си вземе почивка до края на сезон 2017/2018.