Мениджърът на Манчестър Юнайтед се учуди на решението на Гарет Саутгейт да стартира за Англия срещу Белгия в мача за третото място на Мондиал 2018. Португалският специалист сподели това веднага след края на срещата пред руска телевизия, в която „Специалния” е специален гост-анализатор. Според него, то атакуващият полузащитник на Манчестър Сити е изиграл много слаба кампания за Англия и не е заслужил мястото си в състава.

„Бях изненадан от факта, че Стърлинг бе в отбора. Той изигра много слабо Световно първенство. Не игра добре за Англия и трябваше да бъде оставен на пейката за мача с Белгия. Варди, Уелбек, Рашфорд – ето ви част от играчите, които се намират в по-добро физическо и ментално състеояние”, довери Моу пред руската аудитория.

„Мисля и за вратарите в Англия, без Пикфорд. Как ли са се чувствали Ник Поуп и Джак Бътланд? Не играх в третия мач от груповата фаза, също така не играх и в мача за третото място. Кога всъщност мога да играя? Не мисля, че се чувстват окей”, добави Моуриньо.