Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес обвини късмета след загубата от Франция в първия полуфинал на Мондиал 2018. Французите победиха „червените дяволи” с 0:1, а голът дойде от Самюел Умтити в 51-ата минута. Именно голът, който вкараха французите бе крайъгълния камък, според Мартинес, заявявайки, че е допуснат, след като топката е била в „мъртва зона”.

„Мачът бе равностоен и нямаше кой знае колко важни моменти в срещата. Разликата между загубата и победата бе, след като една „мъртва топка” определи крайния изход. Това е показателно колко изравнена среща гледахме”, заяви Мартинес.

„Трябва да отдадем заслуженото на Франция. Защитаваха се много добре, а дори и силно изразените им нападатели се бранеха дълбоко. Не успяхме да намерим нашата сила и нямахме нужната магия пред гола. Липсваше ни и късметът. Въпреки загубата, аз съм горд от моите момчета. Губим, но с високо вдигната глава, дадохме всичко от себе си и се борихме до последната секунда. Трябва да го приемем и да поздравим Франция. Желая им успех на финала”, заяви Мартинес след загубата.