Наставникът Роберто Манчини е готов да се лиши от 13 милиона евро, за да стане новият селекционер на италианския отбор по футбол. Според голяма част от пресата на Апенините назначението му би трябвало да бъде обявено през следващата седмица.

Ако се вярва на информациите, които тепърва ще очакват потвърждение, Манчини вече се е договорил с настоящия си клуб Зенит Санкт Петербург за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Руснаците назначиха 53-годишния специалист едва миналото лято. Сега той се лишил от заплати на обща стойност 13 милиона евро, каквито трябваше да прибере (без да се броят евентуални премии), ако бе изпълнил споразумението докрай.

Манчини казал "да" на "скуадрата", връща позабравена звезда

Очаква се скоро Манчини да подпише 2-годишен договор с Италианската футболна федерация, в който ще има бонус, ако съумее да класира отбора за Евро 2020. Предполага се, че в текста ще залегне и опция за удължаване до юни 2022.

В Италия прогнозират, че първият мач на Манчини начело ще бъде контролата срещу Обединените арабски емирства на 28-и май. „Скуадра адзура” е без постоянен наставник след уволнението на Джампиеро Вентура, който се провали в мисията да класира отбора за Световното първенство в Русия.

Преди разговорите с Манчини фаворит за поста беше Карло Анчелоти, който даде да се разбере, че предпочита да продължи със занаята на клубно равнище.