Роберто Манчини се е съгласил да поеме националния тим на Италия, съобщава Gazzetta dello Sport. Според информацията на изданието актуалният наставник на Зенит се е договорил за личните си условия с Италианската футболна федерация.

Твърди се, че специалистът е склонил на оферта от 2 милиона евро на година. Това било с по 4 милиона евро по-малко от това, което Манчини прибирал в руския гранд. Очаква се бившият мениджър на Манчестър Сити да остане начело на Зенит до края на сезона, а след това двете страни да уредят отношенията си. По принцип договорът на Манчини със Зенит е до 2020 година.

Неугледни "адзури" паднаха в шведската клопка

Междувременно източници, запазили анонимност твърдят, че Манчини вече кроял първите си стъпки на селекционерския пост. Той обмислял връщането в редиците на „адзурите“ на Марио Балотели. Нападателят на Ница не е получавал повиквателна от 2014 година насам.

Свърши се: Световно без импотентната Италия

Припомняме, че Италия не успя да се класира за Мондиала в Русия това лято. Джиджи Буфон и компания не сполучиха в опита си да преодолеят Швеция на баражите.

Световното започна на 10 юни и ще продължи до 15 юли.

Манчини се бори с още пет големи имена за поста в "скуадрата"