Френският президент Еманюел Макрон заяви, че в младежките си години е бил непоколебим футболист, който не се е отказвал в нито един момент от мача и е мотивирал съотборниците си.

"Играех като ляв бек. Бях непоколебим играч, но нямах особени качества. На терена бях от онзи тип футболисти, които не се отказват в нито един момент от мача и по този начин мотивират своите съотборници", каза той в интервю за Телефуут по телевизия ТФ1. 

Макрон обядва с френските национали в Клерфонтен по-рано през седмицата, като това е традиция, която се спазва от триумфа на домашна почва през 1998-а година насам. Тогава Жак Ширак посети лагера на националния отбор, а Франция прегази всички по пътя си, включително действащия световен шампион Бразилия с 3:0 на финала.

"Усещам, че този отбор има огромното желание да печели мачове и да донесе купата във Франция", добави държавният глава и обеща, че ще бъде на полуфиналите на световното първенство, за да подкрепя отбора.

"Казах, че ще пристигна в Русия, когато преминете четвъртфиналите. Казах 'когато', а не 'ако'", каза той пред футболистите.

"Чувствам, че този състав е готов да успее. Дидие Дешан успя да събере силен отбор. Аз наистина уважавам много всичко, което е постигнал в кариерата си. Той беше отличен играч, а сега един и отличен треньор. Вярваме в него", завърши френският държавен глава.

"Петлите" са в група "С" на Мондиал 2018. Селекцията на Дидие Дешан ще мери сили с Австралия, Перу и Дания./БТА