Н‘Голо Канте бе един от най-стабилните футболисти в състава на Франция, който спечели световната титла на Мондиал 2018, след като на финала победи с 4:2 Франция.  

Канте бе един от най-срамежливите футболисти на терена при празненствата и дори не поиска да хване световната титла и да се снима с нея. Наложи се съотборникът му Стивън Н‘Зонзи да взима купата от ръцете на друг играч, за да я даде на Канте.

Юго Лорис вдигна световната титла, след което с нея се снимаха още Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Пол Погба и другите звезди от френския отбор. Канте трябваше да изчака някои от футболистите, които дори не бяха записали нито една минута на турнира, да се снимат с нея, преди да може да докосне световната купа.

В тази ситуация се появи Стивън Н‘Зонзи, който се обърна къл Флориан Товен и го помоли да даде спечеления трофей на Канте. Н‘Голо бързо отиде при фотографите, които го снимаха. Халфът на Челси не се радва много дълго на титлата и я даде на друг свой съотборник.

Срамежливостта, смирението и творчеството са част от живота на Канте, както на терена, така и извън него.

27-годишният футболист се изчерви в автобуса, когато неговите съотборници от френския национален отбор започнаха да пеят песен посветена на него в автобуса.