Полузащитникът на френския национален отбор по футбол Пол Погба изрази по феноменален начин спомените си от триумфа на Мондиал 2018. Франция завоюва титлата по терените в Русия, надвивайки с 4:2 Хърватия на финала, а Погба бе един от играчите, който бе част от големия отбор на „петлите”. По време на лагер-сбора на Франция в Клерфонтен преди предстоящите евроквалификации на тима халфът на Манчестър Юнайтед подари на целия отбор пръстени, символизиращи триумфа на Световното първенство. Идеята на Пол Погба е взаимствана от американските спортове, които вместо медали раздават златни пръстени при спечелване на какъвто и да било трофей.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💍🇫🇷world champion ring💍🇫🇷 +celebration 👍🏾 like @nglkante 😂 @equipedefrance

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

„Направих малък жест към съотборниците си, за да изразя благодарността към тях. Никога не играеш сам, никога не печелиш сам”, довери той. Погба призна, че и Антоан Гризман му е спомогнал за осъществяването, след като острието на Атлетико Мадрид е голям фен на баскетбола, в частност НБА.

„Световната купа не може да спечелена соло. Всички бяхме въвлечени в триумфа, подкрепяйки се. Въпреки критиките отборът остана сплотен до края”, продължи Погба. „Този жест е малък, тъй като Световната купа остава завинаги. Пръстенът може да се загуби, но титлата никога”, завърши халфът.

Пол Погба довери, че е направил същото, когато е напускал Ювентус, където спечели четири поредни титли в Серия А.

„Незабравим подарък и незабравим спомен. Благодаря с цялото си сърце на Пол Погба”, написа съотборникът му Блейс Матюиди.