Световната титла на Франция засилва кандидатурата на Антоан Гризман за Златната топка. 27-годишният футболист завърши участието си на Мондиал 2018 с четири гола и четири асистенции, които демонстрират неговото решаващо значение за френския национален отбор. Той бе замесен в шест от последните седем гола реализирани от тима на Световното първенство в Русия. В допълнение към световната титла, Гризман спечели и трофея от Лига Европа през този сезон.

Антоан бе обявен и за най-добрия играч във финала на Световното първенство, което още повече увеличава неговите шансове за „Златната топка“. Той също така бе определен за най-добрия и във финала на Лига Европа.

Лука Модрич и Килиан Мбапе са други двама кандидати за „Златната топка“ след много силното си представяне на Световното първенство.

Лионел Меси и Кристиано Роналдо разочароваха на Мондиал 2018, както и Неймар,

Очевидно е, че тази година може да сложи край на господството на Лионел Меси и Кристиано Роналдо в „Златната топка“. Двамата спечелиха отличието през последните десет издания.

Успехите на Роналдо и Меси за клубните им отбори не изглеждат достатъчно сериозно, за да бъдат включени двамата във финалната тройка на „Златната топка“, пише „AS“.