Френският футболен съюз никога не е обмислял вариант да замени селекционера на „петлите” Дидие Дешан със Зинедин Зидан. Това призна шефът на френския футбол Ноел Льо Грае пред радио Монте Карло.

Дешан изведе французите до световната титла, присъединявайки се към бразилеца Марио Загало и германеца Франц Бекенбауер, които са другите двама, които имат спечелен Мондиал, като футболисти и треньори.

Дешан подписа договор до 2020 година преди старта на турнира, а Льо Грае сподели, че никога не е дискутирана негова замяна със Зинедин Зидан.

Зизу се оттегли от поста старши треньор на Реал Мадрид, след като спечели три Шампионски лиги поред, а мнозина специалисти твърдяха, че той ще е следващият селекционер на Франция.

„Никога не сме говорили за смяна на селекционера. Дидие има място при нас до 2020 година. Съмнявам се този договор да не бъде изпълнен до самия край. Дори да не бяхме станали световни шампиони, то отново не смятам, че щеше да има промяна. Зинедин Зидан не е дисктурано име в офисите на футболния съюз”, заяви Льо Грае.

„Няма да постигнеш нищо, ако не работиш. Дешан и щабът му прекарват часове да наблюдават представянето на нашите играчи, както и на опонентите ни”.

„Понякога се нуждаеш от малко късмет, за да постигнеш големи резултати. Представете си го, като удар, който спира в гредата. Имахме тази допълнителна доза в Русия, но триумфирахме заслужено”, завърши президентът на френския футболен съюз.