Защитникът на Франция Рафаел Варан окачестви като нереално представянето на Килиан Мбапе на Мондиал 2018.

Мбапе се утвърди като един от най-големите таланти във футбола, след като направи феноменални мачове на Световното първенство, в което французите вдигнаха трофея.

Стрелецът на ПСЖ също така взе приза за най-добър млад играч на турнира и отбеляза гол във финала срещу Хърватия (4:2). Той става вторият най-млад играч, който вкарва на финал на Световно първенство, а пред него е само Краля на футбола – Пеле.

Варан, който също бе важна част от пъзела на Дидие Дешан, е изпълнен с радост от развитието на неговия сътоборник.

„Познавам някой извънземни футболисти, но за първи път виждам толкова добър млад футболист. Нормално е играчите да достигнат пика си, когато станат на 25 до 30 години, но на Мондиала аз видях едно „извънземно” под 20 години. При Килиан нещата се случват много експедитивно. Когато говоря с него преди даде мач за тактика, аз нямам време да завърша своята теза, а той вече е разбрал и асимилирал какво аз искам да му кажа”, продължи с похвалите бъдещия капитан на Реал Мадрид.

Килиан Мбапе завърши с четири попадения на Световното първенство в Русия.

Защитникът на Реал Мадрид сподели пред френския L’Equipe, че не е толкова благ характер, колкото го определят хората.

„Когато бях малък, всички казваха – „О, колко е сладък и мил”. Е, да тогава беше така, но сега не е същото. Невъзможно е да имаш такава кариера, ако нямаш характер. Карам седмата си година в Реал, а това значи много за мен. Имам собствен стил на игра, но смятам, че мога още по-добре. Серхио Рамос ми помага много. Аз се нагаждам към него, както и обратното”, завърши Варан.