Бившият английски национал Майкъл Карик разкри истинската причина за преждевременния край на своята международна кариера. Халфът на Манчестър Юнайтед, който ще приключи с футбола в края на сезона, призна, че да представлява „трите лъва” не му е носело друго освен депресия.

Моуриньо гони има-няма цял отбор от Юнайтед

С екипа на „червените дяволи” Карик може да се похвали с 18 трофея в период от 12 години, в това число 5 титли на Висшата лига и триумф в Шампионската лига през 2008-а. Когато обаче става дума за английския национален тим, то плеймейкърът често биваше пренебрегван. За 14-те години (2001-2015) като национал той записа само 34 срещи за родината си, а най-сериозните негативи дошли при участието на Мондиал 2010 в Южна Африка (където Англия отпадна от Германия с 2:4 в четвъртфиналите).

Жозе маха четирима през лятото, иска нова скъпа селекция

„Беше ми изключително трудно да пътувам надалеч с Англия. Нямах нищо против да пътувам с Юнайтед за предсезонни подготовки, които продължаха по 3 или повече седмици. Да правя същото с Англия обаче беше депресиращо. Наистина се чувствах много зле”, призна 36-годишният Карик пред Би Би Си.

„Стигна се дотам, че след Световното в РЮА си помислих, че повече не мога да го правя. Хората биха казали: „оттегли се и бъди щастлив”. Разбирам в каква привилегирована позиция се намирах, но ми беше толкова трудно. Не можех да се справя повече. На моменти бях толкова депресиран, че просто казах на ФА да не ми пращат повиквателни”, добави Карик.