Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо планира мащабна чистка в отбора си след края на сезона. Според английските медии осмина футболисти могат да напуснат съблекалнята, без в бройката да попада оттеглящия се Майкъл Карик.

Материалът на „Дейли Мейл” е поредният от последните дни, който сигнализира за тревожната обстановка в съблекалнята на „червените дяволи”. Макар Юнайтед донякъде да се реваншира на феновете си с победата 2:0 над Брайтън в 1/4-финалите на ФА Къп, огорчението от отпадането срещу Севиля в Шампионската лига все още властва насред „Театъра на мечтите”.

Прясното унижение на Люк Шоу разтърси Юнайтед отвътре

Показателно за атмосферата беше 12-минутния гневен монолог на Специалния в пресконференцията преди мача с Брайтън. След него – въпреки победата – той беше не по-малко критичен към всички с изключение на героя Неманя Матич.

Малко добри новини за Жозе от лазарета в Юнайтед

Сред състава на „червените дяволи” има предостатъчно футболисти, които могат да се чувстват застрашени в различна степен.  Според разработката на „Дейли Мейл” с най-тъмни изгледи за бъдещето си са Люк Шоу – заменен на почивката срещу Брайтън – и други двама защитници: Матео Дармиан и Дейли Блинд. Изданието твърди, че със сигурност тримата ще си търсят нови отбори през лятото.

Моуриньо рендоса зверски своя Юнайтед

В малко по-изгодна позиция се намират хората от следващата група. В нея попадат Андер Ерера, Крис Смолинг, Антони Марсиал и Хуан Мата. Те все още не са нарочени за гонене, но и няма кой да им гарантира, че раздялата е напълно изключена.

Статутът на Маруан Фелаини пък е по-специален, тъй като договорът му изтича и преговорите просто буксуват на едно място. Белгийският национал не е доволен от предложените му условия за подновяване, като на този етап от клуба не смятат да променят офертата си. Така най-вероятно бившият ас на Евертън ще си тръгне като свободен агент.