Новият национален селекционер на Испания Луис Енрике коментира отношенията си с медиите, които невинаги са били гладки. Той заяви, че е на 48 години и няма как да се промени. Все пак Енрике каза, че ако има нещо, което може да подобри в комуникацията, ще се постарае.

Енрике наследи на поста в „Ла Фурия“ от Фернандо Йеро. Той напусна, след като Испания отпадна на осминафиналите на Мондиала в Русия от домакините.

„Не знам дали става дума за моя мечта, но исках да заема този пост. Имах възможността да бъда национал на страната – страдах и се радвах с фланелката на Испания. Сега искам да го направя и като селекционер. Много съм доволен, много съм мотивиран и започвам с голямо желание“, започна Енрике.

Запитан за отношенията му с медиите, Енрике каза: „Не мога да се променя. Отнасям се с всеки, както заслужава. На 48 години съм и е трудно да се променя. Ако мога да променя нещо, ще се постарая, но аз съм доволен от това, което съм направил досега, в продължение на цялата ми кариера и няма да се променя“.

„Критиките? Но какво говориш, човек?! Това в Испания е невъзможно“, каза през смях Енрике. „Очарован съм. Знам какво значи да си селекционер на Испания. Наясно съм, че критиките са нещо, което съпътства моята работа“.

Рубиалес: Енрике имаше по-изгодни оферти от нашата