Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес разкри, че новият национален селекционер Луис Енрике е имал финансово по-изгодни оферти, но е предпочел да поста в „Ла Фурия“.  

Както е известно, по-рано бившият наставник на Барселона бе обявен за наследник на Фернандо Йеро, който напусна след отпадането на Испания на осминафиналите на Мондиала в Русия именно от домакините след продължения и дузпи.

Енрике парафира за две години. Спортен директор ще бъде Хосе Франсиско Молина.

„Йеро ми съобщи за напускането си и говорих с Молина, а след това започнахме да работим по въпроса. Говорих миналата седмица с него, беше просто. Той искаше да бъде национален селекционер, искаше да застане начело на тима в следващите две години. Имаше икономически по-изгодни оферти“, разказа Рубиалес как са се стекли преговорите с Луис Енрике и добави: „Това, което ми допадна у него е, че направи компромис с парите“.

„Сега имаме две години пред нас да работим заедно. Важно е, че новият селекционер изпълни нашите изисквания. Не сме говорили с никой друг за поста. Самос  Енрике“, коментира още президентът.

„В националния отбор има две среди – едната е вътрешна, а другата е външна. Наясно сме, че Енрике има характер и невинаги се е разбирал с медиите, но се надяваме в тима да цари добра атмосфера и около него пак да е така. Енрике дойде, за да печели с Испания“, отбеляза Рубиалес.

Запитан дали все пак е имало опция Йеро да продължи, Рубиалес отвърна: „Той нямаше такова желание и аз не съм се опитвал да го убеждавам. Той е добър мой приятел“.