Голямата звезда на аржентинския футбол Лионел Меси намекна, че най-вероятно ще прекрати окончателно кариерата си в националния отбор, ако тимът не спечели световната титла на предстоящия Мондиал 2018.

30-годишният нападател е решен на всичко, за да успее да попълни витрината с единственото липсващо му отличие (и единственото, което го дели от другия любим син на Аржентина – Диего Марадона). Преди 4 лета „гаучосите” стигнаха до финала на Световното първенство в Бразилия, където обаче отстъпиха срещу Германия след продължения.

Ди Мария: Меси е най-великият, триумф в Русия само ще го затвърди

Меси има на сметката си и три загубени финала за Копа Америка (2007, 2015 и 2016), като след последния в пристъп на разочарование Ла Пулга обяви, че се оттегля от представителния тим. Много бързо обаче той преосмисли решението си и се върна обратно.

„Всички чувстваме, че ако не спечелим световната титла в Русия, единственият възможен път би бил да се откажем от националния отбор”, призна Меси в интервю за „Ла Корниса”.

„Мечтая да вдигна този трофей в Русия. Желанието ми е да изживея нещо подобно както в Бразилия през 2014 година. Може да направиш всичко както трябва, а накрая да се провалиш. Точно това ни се случи в Бразилия.”

Меси е абсолютният рекордьор по голове за Аржентина с 61 попадения в 123 срещи.