Страстите на Балканите винаги са били огромни и винаги са с разпалвали със страшна сила по време на големи спортни събития. Световното първенство в Русия не прави абсолютно никаква разлика. 

В петък вечерта Сърбия падна от Швейцария с 1:2 с пълен обрат, като победният гол на "кръстоносците" падна в последната минута. А автори и на двете попадения бяха швейцарци с албански корени - Гранит Джака и Джердан Шакири. 

Те направиха знака на Велика Албания с двуглавия орел и предизвикаха бурно недоволство в цяла Сърбия. А допълнително масло в огъня наля и хърватският журналист Велимир Буянец, който коментира шампионата за местните медии. 

Той пусна снимка във Фейсбук с текст: "Косово - Сърбия 2:1", а под нея заглавие: "Още една щастлива вечер за хърватския футбол". А допълнителният му текст гласи: "Хърватите и албанците са братя, огромна радост от сръбската мъка". 

Освен това в постовете му има много омраза към Сърбия, което предизвика възмущение сред сръбските фенове, които се почувствали засегнати от публикациите му и се оплакали в медията му. Хърватският журналист обаче няма никакво намерение да се извинява за думите си.