Бележитият аржентински нападател от близкото минало Ернан Креспо разкритикува по оригинален начин представянето на своите сънародници в Мондиал 2018. След отпадането в осминафиналите (след 3:4 срещу Франция) Креспо описа предложената продукция като „Хроника на една предизвестена смърт”, една от най-известните творби на писателя Габриел Гарсия Маркес.

„Гаучосите” се сринаха под тежината  на големите очаквания към тях, като дори голямата звезда Лионел Меси бе бледа сянка на себе си и не успя да помогне по никакъв начин на отбора, който демонстрира хаотична игра и пълна липса на креативност.

„Това ми приличаше на книгата от Габриел Гарсия Маркес – „Хроника на една предизвестена смърт”. Разочарованието е естествената реакция в тази ситуация, но ако трябва да съм честен, беше истинско чудо, че се добрахме до осминафиналите”, заяви Креспо.

„Самото ни класиране на Световното първенство го дължим само на Лео Меси. Имаше твърде много промени, твърде много ситуации, в които просто не бяхме последователни”, допълни бившият таран на Милан и Интер.

Още по темата:

Проклятието на Нигерия изпепели мечтата на Меси

Ужасяваща суша за Меси и Роналдо на Мондиал

Намекна ли Марадона, че Меси трябва да се разкара?

Още един напуска Аржентина, Меси се изниза безмълвен