Капитанът на сръбския национален тим Александър Коларов заяви, че Световното първенство означава много за него и съотборниците му и че мачът с Бразилия е шанс, който се открива веднъж в живота. Сърбите са в група "Е" и имат три точки, а с по една повече са 5-кратните шампиони и Швейцария. Това означава, че победа изпраща сърбите на осминафинал.

"Вървя към края на кариерата ми и този мач ще бъде най-важният в нея. Всеки футболист знае какво означава той. Това е най-високото ниво и шанс да те види целият свят. Подобни неща се случват веднъж в живота", каза той.

"Всеки иска да играе срещу най-добрите в света, защото те представляват отличен шанс да тестваш способностите си. Лично аз съм убеден, че ние ще бъдем подготвени за Бразилия и ще се наслаждаваме на двубоя. Не се страхуваме, но трябва да бъдем дисциплинирани и търпеливи. Трябва да играем като отбор и да зарадваме Сърбия", добави защитникът.

"Вече сме показали, че имаме качества. Разполагаме с опитни и млади футболисти, които имат още десетина години на международно ниво. Няма какво да губим срещу Бразилия, но ако не дадем всичко от себе си, ще загубим", завърши Коларов./БТА