Бразилия стигна по мъчителен начин до втората си победа в груповата фаза на Световното първенство и направи живота си по-лесен. Въпреки това, класирането на "селесао" далеч не е сигурно и зависи от резултата в последния мач със Сърбия. 

Безспорно голямата фигура в състава на южноамериканците е най-скъпият футболист в историята Неймар, който отново е в центъра на вниманието. За негово нещастие обаче - не заради силните си изяви. 

Бразилецът направи поредното си колебливо представяне в мача с Коста Рика, но все пак вкара втория гол в 97-та минута в на практика решен мач. И след това избухна в сълзи, а това негово поведение не беше посрещнато радушно в родината му. 

"Не е нормално Неймар да реве така още на втория мач на Световното първенство. Това доказва две неща - завръщането на неговия нарцисизъм в пълна сила, както и плашещата нестабилност в поведението му", пише най-известното издание в страната "О Глобо". 

Според изданието, струващият 222 млн. евро футболист е доказал, че му е трудно да се справя с напрежението от очакванията на цялата нация върху него. Затова е важно, че на преден план излиза Филипе Коутиньо с важните си голове. 

Самият Неймар беше контузен в навечерието на Световното първенство и пропусна последните три месеца от сезона във Франция. Сега обаче е напълно възстановен и очакванията бяха да поведе Бразилия, но това не се случва, а голямата фигура е Филипе Коутиньо.