Старши треньорът на Иран Карлос Кейрош беше заяви, че неговите футболисти не са постигнали чудо с победата си срещу Мароко, а просто са спечелили мача.
Иран записа втората си победа в историята на Мондиали след автогол на резервата на Мароко Азиз Бухадуз в петата минута на добавеното време.

"Не сме постигнали чудо. Винаги сме се опитвали да играем качествен футбол. Ако срещата срещу Мароко беше финал на световно първенство, тогава двубоя с Испания ще бъде финал на Вселената. Супермени няма. Но ако една група хора работи заедно, тя може да напише сценарии за мачове, да създаде история. Когато разбрахме нашата група, ние имахме избор, но решихме да запазим надеждата и да се борим за излизане от групата", коментира Кейрош.

"Този мач беше много сложен за нас, но беше прекрасен. Проучихме подробно Мароко и те са ни проучили добре. Знаехме, че от първата минута ще атакуват. Имахме отличен шанс за гол през първото полувреме и успяхме да създадем паника в редиците на съперника. Мароко разполага с прекрасни играчи и съм уверен, че те не очакваха този резултат", каза още португалският специалист.

В следващия си мач Иран ще играе срещу Испания.

"Срещу испанците ще играем по различен начин. Днес направихме подарък на иранския народ. Ние не тренираме в идеални условия, някои отбори не искат да играят приятелски мачове с нас. Но трябва да кажа: "Нека момчета да играят футбол." Те не се противопоставят на някого, просто искат да се покажат", коментира още Кейрош./БТА