Програмата в понеделник на 1/8-финалната фаза на Мондиал 2018 противопостави един от фаворитите за трофея Бразилия на направилия сензация в първия кръг на груповата фаза Мексико, който победи тогава световния шампион Германия.

"Ацтеките" се изправяха на седми пореден осминафинал и се надяваха да счупят проклятието, което ги преследва от 1994 г. насам. Тогава те паднаха от България на този етап и от тогава никога не са го преодолявали.

Е, не им се удаде да строшат каръка и на Мондиала в Русия. На всичко отгоре, Бразилия записа и най-убедителната до момента победа на тази фаза в първенството. А тя беше със скромното 2:0.

Най-после за "селесао" решаващ принос имаше звездата Неймар, който отбеляза първия гол в мача, а той винаги е с по-голям залог и стойност. Така той продължава да се приближава към лидера по голове за родината си Пеле.

Кои още бяха ключовите моменти за победата на петкратните световни шампиони над преследваните от проклятие мексиканци, можете да разберете от анализа в прикаченото видео по DIEMA SPORT.