Въпреки че не успя да се класира за Мондиала в Русия през 2018 година, искрица надежда се появи за Италия. Перуанското издание Libero разкрива, че в страната е внесен законопроект, съгласно който Футболната федерация на Перу да загуби своята автономия. Идеята на Палома Носеда и ако срещне подкрепа, това ще повлече сериозни санкции за страната.

В материала се сочи, че ФИФА ще изключи въпросната селекция, а свободното място може да бъде заето от Италия, отбелязват в Испания.

Така правят големите във футбола и живота 

Това е предвидено в регламента на ФИФА: „Ако един отбор (от 32-амата участници) се оттегли или бъде дисквалифициран, Организационният комитет на ФИФА решава въпроса по свое усмотрение, взимайки нужните мерки. Комитетът, в това число, може да замени един участник с друг“.

Емоционален  Касияс към Буфон: Легенда

Вероятността новият закон да мине така бързо на този етап изглежда минимална.

„Скуадра Адзура“ не успя да се справи на баража срещу Швеция. Така за първи път от 60 години насам италианците не успяха да се класират на световен шампионат. По ирония на съдбата това бе последен мач за легендарния Джалуиджи Буфон с екипа на националния отбор. 

Ако Буфон имаше чук...

Не просто човек, не просто капитан...