Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов оцени, че отборът му е допуснал „твърде много глупави грешки”, които в крайна сметка са довели до загубата с 0:1 от Бразилия.

Контролата на Олимпийския стадион в Берлин беше първата среща между двете страни след знаменития им полуфинал от Мондиал 2014, в който „бундестимът” унижи „селесао” със 7:1. Сега южноамериканците взеха частичен реванш, след като Габриел Жезус отбеляза единствения гол.

Бразилия този път занули Германия

Попадението сложи край на германската серия от 22 последователни мача без поражение на международната сцена. Редно е да се отбележи, че Льов избра леко експериментален състав за срещата и смята, че игралите ще си извадят нужните поуки.

„Очакваше се Бразилия да бъде крайно мотивиран още от първата минута. От друга страна, това просто не беше нашият ден”, коментира наставникът.

„Сами видяхте, че направихме много промени (по състава – б.р.). Допуснахме твърде много глупави грешки, които улесниха Бразилия.”

„На терена се появиха някои млади момчета. Те взеха ценен опит и ще се поучат от този мач. Като цяло смятам, че грешките се натрупаха. Всеки един от играчите можеше да се представи по-добре”, заключи Льов.

Германия попадна в Група F на Мондиал 2018, където са още тимовете на Мексико, Швеция и Република Корея. Първият мач на „маншафта” ще бъде срещу мексиканците.