Италия не изпуска от поглед Испания в битката на върха в своята група в световните квалификации. "Скуадра адзура" взе задължителната победа у дома над Албания и след 2:0 продължава да е с еднакъв актив с "ла фурия". 

Даниеле де Роси от дузпа преди почивката и Чиро Имобиле 20 минути преди края изковаха победата за тима си. Мачът беше прекъснат заради бурните албански фенове за около десетина минути, защото те запалиха факли и имаше много гъст дим над стадиона в Палермо, което пречеше за нормалното провеждане на мача. 

Иначе битката в Сицилия беше по-специална за стража на "адзурите" Джанлуиджи Буфон, който записа своя мач номер 1000 в професионалния футбол, а също така стана и европеецът с най-много мачове за национален отбор със своите 168, изпреварвайки Икер Касияс и Виталийс Астафйевс. 

А този двубой започна малко странно. Странно, защото албанците имаха първите два шанса да се разпишат. Но във 2-та и 4-та минути ударите първо на Сокол Цикалеши и после на Одисе Роши минаха на сантиметри отстрани на вратата. 

А при първата си възможност италианците откриха резултата. Тогава Мигйен Баша задържа противника си Андреа Белоти в наказателното поле и реферът даде дузпа. От 11-те метра Даниеле де Роси беше безпощаден и вкара 20-ия си гол за родината. С него той се изравни по брой попадения с легендата Паоло Роси. 

След това мачът стана доста двуостър, но положенията липсваха до самия край на полувремето. Най-чистият шанс до почивката за Италия беше за Чиро Имобиле в 43-та минута, но ударът му беше избит с вещина от вратаря. 

Малко след това Одисе Роши можеше да изравни за Албания, но и неговият удар не намери очертанията на вратата, като топката мина на сантиметри над вратата. Така статуквото се запази и Италия се оттегли с гол аванс на почивката. 

Страстите в Сицилия клокочеха и албанците показаха рогата си. Бурната агитка показа лошия си нрав и факлеадата, която тя направи, беше причината двубоят да бъде прекратен за 10 минути в 58-та. 

След подновяването на играта италианците бяха пълни господари на терена. В 65-та минута Антонио Кандрева можеше да реши всичко с втори гол, но вратарят Томас Стракоша беше на мястото си и изби. 

Но всичко свърши в 71-та минута. Тогава Давиде Дзапакоста центрира на далечната греда, където във вратарското поле беше оставен сам и непокрит Чиро Имобиле и той с глава направи 2:0. 

До края мачът се доиграваше и така "адзурите" взеха успеха. Те вече имат 13 точки в актива си, с колкото е и лидерът Испания. Но "ла фурия" е с по-добра голова разлика и затова е на върха. Албанците май ще гледат световното през крив макарон заради скромния си актив от 6 точки.