Испания не се напряга много в мача си с Израел от световните квалификации и въпреки това взе своето у дома. При това убедително. "Ла Фурия" разби с 4:1 съперника си и остава начело в групата, в която е и Италия. 

Давид Силва в самото начало и Виктор Витоло точно преди почивката дадоха комфортен аванс на домакините, а след почивката Диего Коста и Иско само го подпечатаха. Четвърт час преди края Лиор Рефаелов отбеляза почетното попадение за израелците. Така испанците продължават без загуба у дома в световни квалификации вече 83 години!

А какво ще се случи в този мач си пролича от самото му начало. Още в 6-та минута те можеха да открият, но мощният удар на Тиаго Алкантара срещна напречната греда. Но домакините не трябваше да чакат дълго, за да открият резултата. 

В 11-та минута Жорди Алба пусна една топка между краката на защитник, за да намери Давид Силва зад защитата. Асът на Манчестър Сити от своя страна стреля между краката на вратаря и направи 1:0. 

След това попадение играта се поуспокои и положенията намаляха драстично. Играчите от Израел имаха една контра, която обаче Рами Гершон пропиля. Най-чистият шанс за гостите беше в 44-та минута, когато след едно центриране Лиор Рефаелов засече топката с глава от около 8-9 метра, но я прати на сантиметри в аут. 

И малко по-късно всичко като интрига в този мач умря. В продължението на първата част Тиаго Алкантара намери Виктор Витоло зад защитата, играчът на Севиля би леко, а топката беше отклонена от вратаря. Но в крайна сметка тя се дотъркаля в мрежата и резултатът стана 2:0. 

С това беше ясно, че гостите няма как да намерят сили поне за частичен обрат. А задачата им стана още по-тежка в 51-та минута. Тогава Тиаго Алкантара центрира от корнер и сложи топката на главата на Диего Коста, който от вратарското поле се разписа за 3:0. 

Оттам-нататък испанците се забавляваха на терена. В 57-та минута Давид Силва изпусна да реализира 30-ия си гол за Испания и да излезе еднолично на третата позиция при топреализаторите на родината си. Тогава изстрелът му на празна врата щеше да счупи горната греда. Иначе Силва сега дели третото място с Фернандо Йеро с по 29 гола. 

Последваха множество пропуски пред вратата на Израел, като нападателите на "Ла Фурия" се редуваха да пропускат от изгодни ситуации. Диего Коста, Давид Силва, дори Иско и Жорди Алба, не можаха да намерят път към противниковата врата. 

Това обаче сториха гостите четвърт час преди края. Тогава след един пряк свободен удар последва центриране към Рами Гершон, който тресна страничната греда. Топката се върна на крака на Лиор Рефаелов и той прониза Давид де Хеа за 1:3. Това беше първият гол, който израелците вкарват в гостуване на Испания, така че Рефаелов се записа в историята. 

Остана време за още едно попадение, дело на Иско в 88-та минута, когато с техничен удар в близкия ъгъл след пас на Яго Аспас оформи и крайния резултат. Така Испания взе лесни три точки и продължава да е начело с 13, колкото има и Италия след успеха над Албания. Израел е трети с 9.