Звездата на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахимович счита, че неговото отсъствие от Мондиал 2018 ще се отрази добре върху шведския национален отбор, тъй като така напрежението върху играчите на Яне Андершон.

„Тре крунур” направиха едно от големите геройства в баражите от Зона Европа, като отстраниха Италия и така намериха място сред 32-ата финалисти в Русия. На турнира скандинавците имат никак нелеката задача да опитат да излязат от група F, където са още тимовете на Германия, Мексико и Република Корея.

Още по-впечатляващото е, че шведите постигнаха класирането без Ибрахимович, който по-рано се оттегли от националния тим и изобщо не участва в квалификационния цикъл. Впоследствие нападателят изрази желание да участва на Мондиала, но всички в отбора категорично отхвърлиха подобен вариант, за да не се нарушава климата в съблекалнята.

Днес 36-годишният голаджия беше в Москва във връзка с рекламно събитие и не пропусна да даде своите прогнози. „Смятам, че напрежението върху Швеция ще бъде по-малко, защото мен ме няма в отбора, а и защото когато съм там, те са длъжни да спечелят всичко. Такъв е моят манталитет”, заяви Ибрахимович.

„Точно с такава цел тренирам и това е моята цел.”

Ибрахимович посочи и кои ще бъдат големите фаворити. „Германия е „немската машина”, отсега всички знаем, че ще се представят добре. Те винаги играят силно. Бих казал, че един добър отбор не разполага с добри играчи, той разполага с 22-ма фантастични играчи. При Германия няма изявена звезда. Смятам, че там колективът е звездата и това ги прави толкова силни.”

„Също така в главата ми се върти една мисъл, че Бразилия ще направи нещо отвъд възможностите си. Знаем какво им се случи на предишното Световно първенство (загубата 1:7 от Германия в полуфиналите – б.р.). Смятам, че ще бъде вълнуващо”, добави Ибрахимович.

Още по темата:

Група F на Мондиала: Трамплинът за Германия

Селекционерът на Швеция: Златан не е в плановете ми

Шведски национал: Не ни трябва индивидуалистът Ибра!

Швеция очаквано без Златан на Мондиала

Ибра вини шведските медии, че не е на Световното