Холандия спечели с 2:0 домакинството си на Швеция от група „А“ на световните квалификации, което се игра на „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам. Това обаче се оказа недостатъчно за „лалетата“, които имаха нужда от победа със 7:0 или шест гола разлика.

Ариен Робен отправи далечен удар в 9-та минута, но Робин Олсен спаси.

Съдията Сергей Карасьов свири дузпа за Холандия в 15-та минута, след като Виктор Линдельоф игра с ръка в наказателното поле на шведите. Наказателният удар бе реализиран от Ариен Робен в 16-та минута, въпреки че Робин Олсен бе близо до това да спаси.

Райън Бабел отправи хубав удар от фаул в 31-та минута, но топката премина на сантиметри от левия стълб на вратата на Робин Олсен.

Швеция можеше да изравни резултата в 35-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Холандия, Нейтън Аке и Маркус Берг влязоха в единоборство за висока топка, но Яспер Силесен се намеси и улови топката.

Холандия можеше да вкара втори гол в 37-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Швеция пред Кевин Тете се откри отлична възможност, но стреля над напречната греда в аут.

Райън Бабел отправи опасен удар в 39-та минута, но Роби Олсен спаси.

Холандия удвои своята преднина в 40-та минута, когато Райън Бабел направи добър пробив, след което подаде към Ариен Робен, а той с премерен удар от дъгата на наказателното поле на Швеция вкара топката във вратата на Робин Олсен.

Холандия можеше да вкара трети гол в 58-та минута, когато Бас Дост свали топката с глава към Райън Бабел, а той стреля, но Робин Олсен спаси.

Пред Емил Форсберг се откри добра възможност в 70-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Бас Дост отправи хубав удар в 77-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Робин Олсен.

Два бързи гола изпратиха Франция на Мондиал 2018

След центриране от фаул в наказателното поле на Швеция в 84-та минута, Бас Дост стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Излагация за финал: България с първа издънка с Люксембург

Робин Олсен направи фантастично спасяване в 87-та минута след удара на Ариен Робен. 

Въпреки загубата, Швеция остана на второ място в групата с 19 точки. Холандия завърши на третото място също с 19 точки, но по-лоша голова разлика.