"Добре, че имаше ВАР в този случай. Той ме закачи за крака и мисля, че имаше дузпа", заяви нападателят на Франция Антоан Гризман след победата над Австралия с 2:1 в мач от група С на Световното първенство.

"Петлите" имаха нужда от доза късмет, за да спечелят откриващия си мач в Русия, а двубоят ще бъде запомнен с първата употреба на видео асистент рефер (ВАР) в историята на Световните първенства, след като в 58-та минута реферът Андрес Куня се консултира с повторенията, преди да реши да отсъди дузпа за нарушение срещу Гризман.

"Защитникът ме закачи в левия крак. Когато се изправих, усещах болка. Това не е симулация", обясни ситуацията нападателят.

"Това не бе много добър мач за отбора или за мен, но важното е, че започнахме с победа. Знам, че мога да се справям много по-добре, но съм спокоен, защото знам, че постепенно това ще стане", допълни Гризман.

Той призна, че все още няма достатъчно добър синхрон в атака с Дембеле и Мбапе и похвали Австралия за добрата игра.

Гризман беше определен за играч на мача, след като се разписа от дузпа в 58-ата минута за 1:0 в полза на световните шампиони от 1998 година.

"В атака нашето трио с Дембеле и Мбапе все още няма достатъчно добър синхрон. Австралия е много труден отбор, ще създадат доста трудности на Перу и Дания", каза още Антоан Гризман.