Шведските национали се гордеят, че са зарадвали феновете си с победата над Република Корея с 1:0 в мач от първия кръг в група Fна Световното първенство по футбол в Русия. Това заяви Андреас Гранквист, който реализира единственото попадение от дузпа в 65-ата минута.

"Видяхме, че Мексико победи Германия и това усложни ситуацията в групата, но ние сме готови. През първите десетина минути не ни се получаваше играта. Мисля, че можехме да вкараме поне два гола, но сега е нужно да мислим за следващия двубой", каза Гранквист.

"Горди сме, че зарадвахме феновете с тази победа. Очакваме срещата срещу Германия", заяви още шведският национал и добави, че е бил спокоен в момента на удара при изпълнението на дузпата.

33-годишният Гранквист е футболист на руския Краснодар, въпреки че договорът му с клуба изтича на 30 юни. Вече е ясно, че след Мондиала той ще премина в шведския Хелзингборг.
Наказателният удар, който Гранквист реализира, беше осъден след използване на системата за видеоповторения (ВАР).

"Системата ВАР? Тя от скоро се използва. Стрелях там, където бях сигурен, че вратарят няма да стигне до топката", заяви шведският футболист.

На 23 юни в Сочи Швеция ще играе срещу световния шампион Германия, а четири дни по-късно в Екатеринбург е срещата с Мексико./БТА