На този терен в град Калтан Александър Головин прави първите си стъпки във футбола. 22-годишният Головин е сред основните фигури на в тима на „Сборная”.

Хората в родното място на Головин са толкова развълнувани.

За Головин говорят неговите приятели, един от тях е Андрей Котелников:

„Той беше от моето училище, но е по-малък от мен, затова учехме в различни класове. Но понякога се засичахме на футболния терен. Дори, когато стана професионален футболист, той идваше да играе с децата. Остана земен, не се възгордя, което е страхотна.”

Головин е гордостта на 20-хилядното градче Калтан в Южен Сибир. От Калтан Головин направи голям скок и стигна до ЦСКА Москва, а сега и до оснвна роля в отбора на Русия.

Думите на майка му, че Челси проявява интерес към него допълнително засилват медийните спекулации.

За директора на местната школа Павел Иванов, Головин сякаш никога не е напускал града: „Имам чувството, че той винаги е на стадиона и никога не си е тръгвал. Даже имам чувството, че ей сега ще се появи и ще отиде да хапне. Той винаги играеше по цял ден с по-големите деца от всички възрастови групи. Александър можеше да изкара цял ден на стадиона и да тренира от сутрин до вечер”, споделя Павел Иванов.

Александър Голубьов, директор на спортно училище в града, обяснява какво означавт постиженията на Головин: „Когато кажеш, че си от Калтан, първо никой не ти вярва и хората те гледат странно. После осмислят и казват: Наистина ли от такъв малък град? Головин е нашият пример за подражание. Спортист от малък град. Той постигна страшно много, благодарение на положените усилия през годините.”

Следващото изпитание за Головин е срещу Хърватия, в четвъртфинала, в който руснаците не са фаворити. Но не беше ли така и срещу Испания...

Вижте материала, излъчен в предаването „Новините от Мондиала” по DIEMA SPORT.