Една от звездите във френския национален тим по футбол Антоан Гризман призна, че предпочита да вдигне световната титла пред възможността да вземе „Златната топка“. „Петлите“ стигнах до финала на Мондиала в Русия и сега на 15 юли (неделя) ще спорят с Хърватия. „Шахматистите“ се класират за първи път за решителната фаза на най-престижния турнир на планетата.

„В момента имам възможност да вдигна световната титла, а не „Златната топка“. Не ме вълнува дали ще спечеля най-престижната индивидуална награда. Искам да стана шампион на света. Онова, което ще дойде след това, добре дошло“, започна Гризман.

Антоан Гризман

източник: Gulliver/Getty Images

„Дано съм максимално концентриран преди гола срещу Хърватия“, пожела си играчът на Атлетико Мадрид, който бе запитан и за сравненията със Зинедин Зидан:

„Не ми допада, че ме наричат Гризу, предпочитам Гризи“.

„Наясно сме, че победа над Хърватия във финала може да промени много неща в историята, но честно казано не мислим за онова, което ще бъде в понеделник. Ще влезем максимално концентрирани в този двубой“, продължи нападателят.

Запитан за това в какво състояние се намира той самият, Гризман каза: „Чувствам се добре. Дано е така до края. Ние сме най-добрите, помагаме си и играем като колектив“.

Във Франция търсят знаците на съдбата преди финала

Франция тренира преди финала в неделя