Германия допусна първи гол в квалификациите, но спечели с 4:1 без проблем гостуването си в Баку на Азербайджан с в мача си от група С на световните квалификации. Световните  шампиони имат 100-процентов актив от точки.

Азерите удържаха фронта до 19-ата минута на своя стадион „Тофик Бахрамов“. Тогава първата качествена атака на световните шампиони се превърна в първата голова, а оттам и в попадение на Андре Шюрле, изведен на чиста позиция – 0:1.

Две минути след това германците се задържаха дълго в наказателното поле на своите домакини и като по чудо не стигнаха до втори гол във вратата им и то в няколко случая в една атака.

Домакините обаче успяха да стигнат до изравняване. В 31-ата минута германците загубиха топката в средата, тръгна контра за Азербайджан и Назаров бе намерен на голова позиция. Той не сбърка и направи резултата 1:1.

Само пет минути резултатът се задържа равен. После логиката отново си каза думата. Първо Томас Мюлер вкара в 36-ата минута за 1:2. После и Марио Гомес бе точен с глава в края на полувремето и то приключи при резултат 1:3.

През второто полувреме, уверени в победата си, световните шампиони контролираха играта, без да натиснат педала докрай.

Все пак в 80-ата минута Андре Шюрле стигна и до четвърти гол, свой втори в мача, дошъл след втора асистенция на Хектор – 1:4.

Германците имат 15 точки от 5 мача – пълен сбор, а азерите останаха със 7 пункта.