Въпреки поражението с 0:2 в малкия финал селекционерът на Англия Гарет Саутгейт не вижда от какво да се притеснява, а напротив.

"Гордея се с това, което постигнахме. Като треньор работата ти се състои в това да вдъхновиш играчите, да им позволиш да разгърнат потенциала си и да постигнат успех", бяха първите думи на селекционера след поражението.

"Беше труден мач, играхме срещу един от най-силните отбори в света. През второто полувреме момчетата без умора продължаваха да атакуват, създаваха възможности за гол. Но винаги има проблем, когато срещу тебе е такъв бърз отбор, майстори на контраатаките. Отлично се представиха Стоунс, вратарят Пикфорд", добави той.

"Ние нямаме илюзии по отношение на качествата на нашия отбор. Смятам, че съвсем малко не ни достигна, за да попаднем в първата тройка на света. Но не мога да искам повече от играчите", каза още Саутгейт.

"Днес играхме седми мач за кратък период от време. Отборът емоционално и физически беше изцеден. Нямаме право да съдим Хари Кейн само от днешния мач. Смятам, че като капитан той ръководи нашия колектив много добре. Да, разбирам как някои ме атакуват, че сме имали лека група. Да, не беше най-тежката на Световното, но не променя факта, че бяхме съвсем близо до бронза днес. Можехме да го постигнем", завърши селекционерът на "трите лъва"./БТА