Ако има отбор, срещу който Франция не обича да играе и то не отсега, а открай време, то това е Уругвай. А на "петлите" в петък ще се наложи да се изправят именно срещу Селесте и то в четвъртфинален сблъсък от 17 ч. в Нижний Новгород.

От осем мача между двата отбора французите са спечелили само един и то преди цели 33 години - 2:0 в Париж за Междуконтиненталната купа на нациите. А в общата равносметка имат четири равенства и три загуби.

А знаете ли колко гола са вкарали французите на Уругвай в последните им 5 двубоя? Точно нула! А уругвайците? Само един - при победата на урусите с 1:0 през 2013 година в Монтевидео.

Трите досегашни срещи между двата отбора на световни финали завършват при победа за Уругвай с 2:1 през 1966 година и при нулеви равенства през 2002 и 2010 година.

Единственият статистически показател, който може да даде надежди на французите е, че в последните си 9 мача срещу южноамерикански съперници имат 5 победи и 4 равенства. Но Уругвай е отборът от Южна Америка, който определено е най-неудобен от всички за "сините".

Не ни остава нищо друго, освен да очакваме оспорван четвъртфинал между Франция и Уругвай с неясен победител.