Хората в Перу чакаха от 1982 г. насам, за да видят националния си отбор на Световно първенство, а сега това щастие може да им бъде отнето по административен път. Според редица публикации в страната, ФИФА може да изхвърли "инките" от турнира в Русия догодина заради политическо вмешателство във футбола. 

Леко земетресение в Перу след гола на Фарфан

Вестник "Либеро" в южноамериканската страна пише, че местните власти се опитват да прокарат нов закон за спорта, който да направи всички федерации директно подчинени на централната власт. Законопроектът е предложен от председателката на Държавната комисия за младежта и спорта Палома Носеда. 

Перу отново на Мондиал 36 години по-късно

Тя иска всички федерации, включително футболната и най-вече тя, да минат под пряко ръководство на нейната организация, която е изцяло политическа, въпреки името си. И точно това може да доведе до санкцията от ФИФА. 

Ясни финалистите и урните за жребия на Мондиал 2018

Световната футболна централа наказва строго с вадене от турнирите си за всякакво вмешателство на политиката в спорта. От там обявиха, че следят развитието и ако не се избегне държавната намеса във футбола, Перу ще гледа Световното през крив макарон. 

Бивша звезда на Байерн с положителна допинг проба

Ако се стигне до такъв ход, все още не е ясно кой ще се облагодетелства. Или ще е загубилият баража с перуанците тим на Нова Зеландия, или някой от некласиралите се южноамерикански тимове.