Че Патрис Евра обича да се забърква в неприятности, е ясно на всички. Неведнъж французинът си е патил заради невъздържаното си поведение, но вече явно не знае до какво може да доведат и нормалните му реакции. 

Той беше гост в английско коментарно студио за Световното първенство, редом с футболната националка на островитяните Ени Алуко. Двамата трябваше да анализират двубоя между Коста Рика и Сърбия. 

Ени Алуко направи обстоен разбор на дефанзивната игра на централноамериканския състав, а като приключи изложението си, Евра започна да ѝ ръкопляска бавно. Водещият на предаването подходи с усмивка: "Явно ще трябва да стоиш тук и да пляскаш на Ени цял ден".

На което Евра отговори чистосърдечно: "Тя е просто невероятна. Мисля, че трябва да изгоните мен и Хенри (бел. ред. третият анализатор) и да оставите само нея, защото е толкова по-добра от нас!" 

Но въпреки чистосърдечния му поздрав към футболистката, веднага след края на предаването Евра беше атакуван в Туитър от феминистки организации. Според активистките, той се е държал "прекалено покровителствено" и "иронично", като призовават Ени Алуко да го съди за нарушаване на правата ѝ като жена.