В сряда се появиха информации, че Хърватия ще дари всички спечелени пари на Мондиал 2018 за деца в неравностойно положение. „Ватрените” достигнаха до сребърните медали, след като преклониха глава пред Франция на финала, след като загубиха с 2:4 в Москва.

Местните медии поставиха думи на селекционера Златко Далич, че критикува остро поведението на политиците в Хърватия. Това не отговаря на истината, а името на човека, който е направил коментара е Игро Премузич.  

„В последните часове написах текста, сякаш бях в паралелна вселена, в която Златко Далич, заедно с всички играчи и щаб, оградиха политическия елит в Хърватия. Това имагинерно писмо би въздействало по начин, който смятам, че ще повлияе положително на мисленето на ръководните органи”, написа Премузич.

„Качвайки текста в обществен форум, го подписах с името на селекционера на Хърватия – Златко Далич. Експерименталното писмо предизвика небивал интерес и показа резултат, че хората въобще не са прочели четивото до края”, подчертава Премузич.

Писмото предизвика небивал интерес от сайта dalia.com, но едно е сигурно. Премията, която „ватрените” са заработили на шампионата в Русия със сигурност ще бъде дарена на деца в неравностойно положение.